Ürünler

bcaa 4-1-1

290.00 

BCAA, yoğun egzersizler sonrasında sporcuların daha çok dinlenme periyotlarında aldıkları bir amino asit desteğidir. Kütle kazanımında önemli rol oynayan amino asitler arasındaki esansiyel formda kaynakları içeren BCAA’lar, antrenman sonrasında vücudun ihtiyaç duyduğu besin desteğini sağlar.Açılımı dallı zincirli amino asitler olan BCAA; lösin, izolösin ve valinden meydana gelen amino asit grubunu ifade eder. Adından da anlaşılabileceği gibi birbirlerine bağlı bir zincir formundaki bu amino asitler, esansiyel olarak kabul edilen besin kaynaklarıdır.

Gramaj
Choose an option
Bcaa 4-1-1
Sepete Ekle
Hemen Al

Bcaa 4-1-1 ,olarak bilinen dallı zincirli amino asit destekleri; valin, izolösin ve lösindden oluşan, yağsız kas kütlesini ve performansını arttırmak isteyen sporcular tarafından sıklıkla kullanılan gıda takviyeleridir.

BCAA’lar;

kas yorgunluğunu azaltır, iyileşme dönemini hızlandırır

ve antrenman sırasında kaslardan amino asit kaybını önleyerek vücudun daha iyi protein absorbe etmesini sağlar.

Valin;

izolösin ya da lösinden herhangi biri vücutta yeterli seviyede yoksa, kas kaybı oluşacaktır.

Diğer amino asitlerin aksine BCAA’lar karaciğerde değil kaslarda metabolize edilir.

Lösin (Leucine),

Lösin; kan şekeri seviyesini düzenlemekten, deri dokusunun, kasların ve kemiklerin onarılmasından sorumludur.

Yaraların iyileşmesine yardımcı olur, enerji seviyesini düzenler,

kas dokusunun bozulmasını önlemeye yardımcı olur (1).

İzolösin (Iso-Leucine),

fakat İzolösin; lösin ve valin gibi protein ve enzimlerin iç yapısında bulunur

. İnsan vücudu tarafından üretilmeyen izolösin,

lösin ile çok benzerlik gösterir.

Kasların onarılmasını destekler ve kan şekeri seviyesini düzenler. Yaraların iyileşmesinde önemli bir rolü vardır.

ancak Vücutta açık bir yara oluştuğu zaman enfeksiyona karşı üretilen ,

hemoglobin proteininin oluşmasına ve kanın pıhtılaşmasına destek olur (2).

Valin (Valine),

fakat Valin kas dokusunun onarılmasına ve büyümesine yardımcı olur.

Vücudun nitrojen dengesini ve glikoz stoklarını korur.

Lakin En çok soya unu,

lor peyniri, balık, et ve sebzelerde valin bulunur.

Diğer amino asitlere kıyasla,

valinin protein ve enzim oluşturma oranı oldukça yüksektir (3).

Bcaa 4-1-1 ancak diğer amino asitlerin sentezlenmesi için kaslara nitrojen taşıma görevi görürler.

Aynı zamanda,

insülin hormonunu uyararak kasların enerji olarak kullanması için kan şekerini yükseltmektedir

lakin İnsülin üretimi ile birlikte kaslar içerisine daha fazla amino asit alır.

Bcaa 4-1-1  lar protein yıkımını önleyerek kas kaybını önledikleri için mükemmel bir anti-katabolik etkiye sahiptir (4).

Düşük kalorili diyet yapılan dönemlerde protein sentezlenmesi azaldığından,

BCAA takviyesi alınması tavsiye edilmektedir

Bcaa 4.1.1Hakkında

ama Nutritional Journal of Medicine’de yayınlanan bir araştırma,

dayanıklılık antrenmanı yapan atletlerde ortaya çıkan kas yıkımının (katabolizma),

Bcaa 4.1.1 takviyesi ile azaldığını ortaya koymaktadır.

ama Antrenman bittikten hemen sonra alınan amino asitler,

doğrudan kas hücrelerine ulaşır ve kaslar var olan amino asitlerin yerine, yeni gelen amino asitleri kullandığı için kas kütlesi korunmuş olur (5).

Amerika’da Auburn Üniversitesi’ndeki araştırmacılar,

amino asit alan ortalama 30 yaşındaki 10 erkeğin kan değerlerini belirtmektedir

Ama Birinci grup,

sadece vücut tarafından kolayca absorbe edilen amino asitleri doğrudan içti.

ama İkinci grup, aynı oranda amino asit içeren lor peyniri yedi. Üçüncü grup ise her ikisini birden yaptılar

Toplamda her bir grup 23 g protein, 5 g karbonhidrat, 2 g yağ ve 20 ml su tüketti.

Araştırma sonuçlarını etkilememesi açısından yaptıkları diyetin de aynı olmasına özen gösterildi.

fakat 15 dakika sonra, birinci ve üçüncü grubun kan dolaşımındaki amino asit seviyesinin daha yüksek olduğu belirtilmektedir

Amino asitleri lor peynirinden alan grup ile diğer gruplar arasında çok az bir fark vardır (6).

Ana Sayfa
Gramaj

1000g, 100g, 200g, 300g, 400g, 500g, 600g, 750g