Ürünler

Collagen Tip 1.3

0 Müşteri Yorumu Satılan: 3
Öne Çıkan

125.00 

Exvitamin Kolajen (Collagen)
İnsan yaşamında önemli bir rol oynayan proteinlerden biri olarak tanımlayabileceğimiz kolajen, farklı çeşitleri ile vücudun yapısına katılan en değerli besin kaynaklarından biridir. Doğada bulunan hayvansal gıdalarda doğal olarak üretilmeleri sebebiyle vücuda rahatlıkla alınabilen kolajen, kaynağı spesifik olarak seçilmiş seçenekleriyle takviye formunda da sıkça tüketilen bir bileşendir. Başta sporcular ve kadınlar olmak üzere birçok kişiningünlük beslenmesine eklemeyi tercih ettiği kolajen takviyeleri, normal beslenme düzenine ek olarak destek sağlayan oldukça pratik ürünlerdir.Kolajen, vücudun hemen her yerine dağılmış halde en çok bulunan protein türüdür. İnsan organizmasında yer alan proteinlerin yaklaşık üçte birini oluşturan bu bileşen, yapısal ve işlevsel birçok fonksiyona destek olma özelliği ile çok önemli bir görev üstlenir. Adı yapıştırıcı anlamına gelen Yunanca “kolla” kelimesi ile üretmek anlamına gelen “gen” kelimelerinin birleşiminden oluşur. Tam da tanımlandığı gibi vücutta bulunduğu her noktayı bir çeşit tutkal gibi bir arada tutan bir yapıya sahiptir. Kimyasal yapısında üçlü sarmal zincirlerden oluşan birçok amino asit vardır. Bunlardan en yüksek oranda bulunan amino asitler; glisin, prolin, alanin, glutamik asit ve arjinindir.Vücutta etkinlik gösteren en az 16 çeşit kolajen olduğu düşünülür. Bunlardan en bilinen ve yaygın olanları 1, 2, 3 ve 4 tipleridir. İlk üç kolajen tipi vücutta ne önemli rolleri üstlenen çeşitler olarak takviye üretiminde tercih edilir. En yaygın kolajen tipleri ve insan metabolizmasında nerede yer aldıklarını aşağıdaki gibi inceleyebiliriz.Kolajen tip 1: Bu tip, vücudumuzda bulunan tüm kolajenlerin yaklaşık %90’ını oluşturan en bol bulunan kolajendir. Birbirleriyle sıkı sıkıya paketlenmiş liflerden meydana gelir. En çok deri, kemik, kıkırdak, tendon, bağ dokusu ve dişlerde bulunur. Bu kolajen tipi vücutta doğal olarak üretilir. Gıdalar yoluyla alınabilecek en önemli kaynağı balık olmasına karşın bu tipi elde etmede küçük miktarlarda sığır kolajeni de kullanılır. Kolajen tip 2: Kolajen tip 1’e kıyasla daha gevşek bağlarla bağlı olan liflerin oluşturduğu bu tip, daha çok eklem yüzeylerinin ve kıkırdak dokularının yapısında yoğunlaşır. Aynı zamanda gözün retina kısmında da yer alır. Kıkırdaklarda bulunan kolajenin yaklaşık %80’ini, kıkırdak proteinlerinin ise yaklaşık yarısını oluşturur. Tavuk veya sığır kolajeninden elde edilir.
Kolajen tip 3: Tip 1 kolajen ile birlikte bulunan, onun yapısına katılan ve destekleyen bir kolajen türüdür. Vücutta kıkırdak, kemik iliği, bağırsak duvarları ve kas sisteminde yoğun olarak bulunur. Bu tip de elde edilirken çoğunlukla balık kolajeni kullanılır. Birbirlerini destekleyen özellikteki tip 1&3 kolajenleri, takviye üretiminde de genellikle birlikte kullanılır en kolay ve faydali olani toz formudur

Gramaj
Choose an option
Sepete Ekle
Hemen Al
125 gr, 250 gr, 350 gr, 500 gr
Gramaj

1000g, 125g, 250g, 350g, 500g, 750g