Ürünler
Vitamin C Askorbik Asit
110.00 ₺
C vitamini veya askorbik asit, suda çözünebilen ve vücut tarafından üretilmeyen dışarıdan gıda olarak almak zorunda birçok görevi olan vitamin dir Askorbik asit bütün canlı dokularda bulunur. Doğada çok yaygın şekilde bulunan bu vitaminin en zengin kaynaklarını taze meyve ve sebzeler ve çiğ et oluşturur. Meyveler arasında en çok askorbik asit içerenler; limon, portakal, greyfurt, kivi, ananas, çilek ve frenk üzümüdür. Elma, armut ve erik ise bunlara göre daha az miktarda askorbik asit içerir. Bu meyvelerden özellikle sitrus meyveleri (limon, portakal, greyfurt), kivi ve domatesin dış kısımları (kabuk) askorbik asit bakımından zengindir.Sebzeler, özellikle kuşburnu, karnabahar, lahana, ıspanak, kuru soğan, biber, turp, tere, maydanoz ve yer elması askorbik asit bakımından en zengin kaynaklardandır.
125 gr, 250 gr, 500 gr, 1000 gr
Gramaj | 1000g, 125g, 250g, 350g, 500g |
---|