Ürünler

l-lizin– l-lysine

280.00 

Exvitami l-Lizin– l-lysine, insanlarda, en önemlisi proteinojenez olmak üzere çeşitli roller oynar , aynı zamanda kolajen polipeptitlerinin çapraz bağlanmasında, temel mineral besinlerin alımında ve yağ asidi metabolizmasında anahtar olan karnitin üretiminde de rol oynar . Lizin ayrıca sıklıkla histon modifikasyonlarında yer alır ve bu nedenle epigenomu etkiler . ε – amino grubu genelliklİyi lizin kaynakları, yumurta, et (özellikle kırmızı et, kuzu,kümes hayvanları, soya , fasulye ve bezelye, peynir (özellikle Parmesan) ve bazı balıklar ( morina ve sardalye gibi ) gibi yüksek proteinli gıdalardır

Gramaj
Choose an option
l-Lizin– l-lysine,lizin
Sepete Ekle
Hemen Al

l-lizin– l-lysine

 proteinlerde bulunan 22 aminoasitten biridir.

4-aminobütil (birincil amin) yan zinciri nedeniyle,

histidin ve arginin gibi bazik aminoasitler grubuna dahildir.

Diğer birçok amino asitte olduğu gibi bu amino asitin hem L- hem de D- isomeri vardır.

Aber aktiv olan diğer bir deyişle doğada var olan isomeri Lizin’dir.

Bu yüzden bu yazıda ya da bilimsel makalelerde Lizin L- ya da D- olarak hiçbir ön ek almayarak sadece Lizin diye bahsedilmişse,

burada bahse geçen L– Lizin’dir

Insanlarin besinler yoluyla alması gerekli temel aminoasitlerden biridir.

Günlük lizin ihtiyacımız 1-1.5 gr arasındadır.

Bir besin olarak HSV enfeksiyonuna karşı faydalı olabildiğibilinmektedir

Lizin ilk defa 1889 sütte bulunan Kazein proteininden elde edilmiştir.

Lizin kalsiyum emilimi, kas proteinlerinin inşası, ameliyat sonrası ve spor yaralanmaları sonrası iyileşme sürecinde, vücut tarafından hormonlarınantikorların ve enzimlerin sentezlenişinde önemli role sahiptir.

Dokuz temel amino asitten biri olan lizin; lor peyniri,

yumurta ve tavuktan elde edilebilir. Pek çok amino asit gibi lizin de,

vücudun kas üretimine yardımcı olur.

Maryland Medikal Merkezi Üniversitesi’ne göre,

düzenli lizin kullanmak uçuk çıkmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Lizin aynı zamanda, kalsiyum emilimini,

kolajen üretimini ve diğer bir amino asit olan karnitin üretimini destekler ,

Karnitin ise, kolesterol seviyesini düşürmeye yardım eder.

fakat Lizin esansiyel bir amino asit olduğu için günlük tüketim miktarı tavsiye edilmektedir.

1 gram protein başına 51 miligram lizin tüketmek gerekmektedir (5).

ildi ve kasları etkileyen kolajen aynı zamanda tüm bağ dokuların onarımı içinde gereklidir.

Birçok dokunun büyümesinde rol oynar.

Bu sebeple sporcuların yoğun antrenmanlarından sonra daha çabuk toparlanmasına ve kırılgan dokuların korunmasına yardımcı olur.

l-Lizin – l-lysine kolajen oluşumunda etkilidir. Llizin takviyesinin bu etkisinden dolayı cildi etkileyen ve yaşlanmayı geciktiren bir etkisi olduğu bilinmektedir.

Gramaj

1000g, 100g, 200g, 300g, 400g, 500g, 600g, 750g