Önceki Sayfa

amino asit

Amino asit,

proteinlerin en küçük yapı taşına verilen addır.

Aminoasitler, vücut için oldukça faydalı birer yapı taşıdır ve protein sentezi başta olmak üzere pek çok fonksiyon yerine getirilirken kullanılırlar. Amino asit, proteinlerin en küçük yapı taşına verilen addır. Aminoasitler,

vücut için oldukça faydalı birer yapı taşıdır ve protein sentezi başta olmak üzere pek çok fonksiyon yerine getirilirken kullanılırlar.

Amino asit ürünlerinin en önemli kullanım zamanı çoğunlukla spordan sonradır ancak spor esnasında kas gelişimine destek olması açısından spor yapmadan önce ve sonra kullanılmaktadır

. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Fakat Aminoasit seçerken dikkat edilmesi gerekenlerin başında vücudun ihtiyacı olan aminoasit çeşitlerini bulmak gelir.

lakin,

Esansiyel ve koşullu esansiyel amino asitlerden hangilerine vücudunuzun ihtiyacı olduğunu bir uzmana danışarak belirledikten sonra spor branşınıza,

antrenman sıklığınıza ve egzersiz yoğunluğunuza en uygun amino asiti belirlemeniz gerekir.

Yeryüzünde 200’ün üzerinde amino asit çeşidi vardır. Bunların 20 tanesi proteinlerle bir araya gelerek vücudun fonksiyonlarını destekler.
toz formu emilimi en yüksek ürünlerdir

Ama,

Aminoasitlerin bazıları vücut tarafından üretilebilir iken, bazılarının dışarıdan besinler yoluyla alınması gerekir. Bunların tümü vücudun işlevlerini yerine getirme konusunda önemlidir;

ancak ,

sadece dokuz tanesi esansiyel olup diğer amino asitlerin dışarıdan takviye alınmaları gerekebilir. Esansiyel amino asitler histidin, izolösin, lösin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valindir.

Ancak ,

Bu esansiyel türleri spor gıdalarında sıklıkla karşımıza çıkan, vücudun ihtiyacı olan amino asit desteğini sunmak için formüllerde sıklıkla kullanılan amino asitlerdir.

  “Biochemistry, Essential Amino Acids”, StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan.

2-      “Soy and Health Update: Evaluation of the Clinical and Epidemiologic Literature”, Nutrients. 2016 Dec

3-      “Protein content and amino acid composition of commercially available plant-based protein isolates”, Amino Acids. 2018; 50(12): 1685–1695.

4-      “Safety and Effectiveness of Arginine in Adults”, J Nutr., 2016 Dec

Filter

Gösterilen sonuç sayısı: 3

Sıralama: