Ürünler

vitamin-c askorbik-asit

300.00 

C vitamini veya askorbik asit, suda çözünebilen ve vücut tarafından üretilmeyen dışarıdan gıda olarak  almak zorunda birçok görevi olan vitamin dir Askorbik asit bütün canlı dokularda bulunur. Doğada çok yaygın şekilde bulunan bu vitaminin en zengin kaynaklarını taze meyve ve sebzeler ve çiğ et oluşturur. Meyveler arasında en çok askorbik asit içerenler; limonportakalgreyfurtkiviananasçilek ve frenk üzümüdürElmaarmut ve erik ise bunlara göre daha az miktarda askorbik asit içerir. Bu meyvelerden özellikle sitrus meyveleri (limon, portakal, greyfurt), kivi ve domatesin dış kısımları (kabuk) askorbik asit bakımından zengindir.Sebzeler, özellikle kuşburnukarnabaharlahanaıspanak, kuru soğanbiberturpteremaydanoz ve yer elması askorbik asit bakımından en zengin kaynaklardandır.

Gramaj
Choose an option
vitamin-c askorbik-asit
Sepete Ekle
Hemen Al

Vitamin-c askorbik-asit bütün canlı dokularda vardır.

Meyveler arasında en çok askorbik asit içerenler ;

limon, portakal, greyfurt,kivi, ananas, çilek ve frenk üzümüdür.

Elma, armut ve erik ise bunlara göre daha az miktarda askorbik asit Vitamin-C askorbik asit içerir.

Bu meyvelerden ,Vitamin-C askorbik asitözellikle sitrus meyveleri şunlardır.

limon, portakal, greyfurt kivi ve domatesin dış kısımları kabuk askorbik asit bakımından zengindir.

Sebzeler, özellikle kuşburnu, karnabahar, lahana, ıspanak, kuru soğan,

biber, turp, tere, maydanoz dur.

yer elması askorbik asit bakımından en zengin kaynaklardandır

vitamin c askorbik asit oksijen tutma özelliğine sahip olması nedeniyle antioksidan olarak kullanır

Ayrıca çabuk soğutularak dondurulumuş meyveler erime sırasında doğal renk ve kokularını yitirirler.

Bunlara dondurmadan önce saf askorbik asit katmakla bu sakıncalar azaltır

Oksijen hoşa gitmeyen değişiklikleri yapmadan önce vitamin-c askorbik-asit tarafından tutar

Bu şekilde dondurulumuş kayısı,

şeftali, elma, üzüm, muz, armut, ananas gibi meyvelerde, 25 yıldan beri vitamin-c askorbik-asit antioksidan olarak kullanır

Sadece tek yanlı zincir hidroksil grubunun konfigürasyonunda değişiklik gösteren sentetik izomer eritorbik asid de kuvvetli bir antioksidandır.

fakat tam tersine pek az vitamin aktivitesi vardır.

Yine de doğal olarak oluşur ve belli mantarlarda askorbatın yerini alır.

Bundan başka birçok preparatlarında, besin ve içeceklerin vitamince zenginleştirilmesinde kullanılır.

Askorbik asit kuvvetli bir indirgeyici ajandır. vitamin-c askorbik-asit 280 mV’lik düşük bir redoks potansiyeline sahiptir

hemen tüm diğer okside olan serbest radikallerle reaksiyona girme termodinamik potansiyelinin gösterir.

vitamin c askorbik asit insanlar için zorunlu bir besindir.

C vitamininin vücudun çoğu dokusuna sağlamlığını veren kolajenin üretiminden alyuvarların işlemesine kadar çok sayıda görevi vardır.

Askorbik asidin vücutta birçok kimyasal tepkimenin normal olarak yürümesi için;

gerekli oluşu, dış etkenlerin bu vitaminin dokulardaki durumunu etkilemesi bireyin gereksinimini arttırmaktadır,

C Vitamini Nedir?

Askorbik asit adıyla da bilinen C vitamini, suda çözünen bir vitamin çeşididir.

Meyve ve sebzelerde yaygın olarak bulunan bu vitamin insan vücudunda üDolayısıyla beslenme ya da takviye yoluyla vücuda alınır.

C Vitamini Ne İşe Yarar?

C vitamini vücutta birçok farklı süreçte rol alır. Vücutta çoğunlukla hücresel düzeyde etkinlik gösterir.

C Vitaminin Faydaları Nelerdir?

Tüm vitamin eksiklikleri vücudun genel sağlığı üzerinde olumsuz etki gösterebilir.

C vitamini vücudumuzda pek çok reaksiyonda yer alır.eksikliği durumunda bu reaksiyonlar olumsuz yönde etkilenebilir.

C Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Haftalar boyunca çok az C vitamini (günde yaklaşık 10 mg’ın altında) alan veya hiç almayan kişilerde bazı belirtiler görülebilir.

C Vitamini Fazla Alınırsa Ne Olur?

Vitamin C vücut tarafından üretilmeyen, suda çözünen ve fazlalık durumunda vücut tarafından idrar yoluyla atılabilen bir vitamin türüdür.

C vitamini takviyeleri toksik değildir ancak aşırı miktarda alındığı takdirde görülen şikayetler arasında;

ishal, bulantı ve karın krampları yer alır. Her vitamin türünde olduğu gibi ne az ne de çok fazla almak yerine, vitamin alım oranını dengede tutmak önemlidir.

Günde Ne Kadar C Vitamini Alınmalı?

C vitamini çocuk ve yetişkin fark etmeksizin her yaştan insanın beslenme düzenine eklemesi önemli olan bir vitamindir.

Günlük alınan C vitamini oranı yaşa, cinsiyete ve hamilelik durumuna göre değişkenlik gösterir

C vitaminin günlük önerilen miktarları hakkında bilgi sahibi olmak için: 

Günlük C Vitamini İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

C Vitamini ,

Sıvı formdaki C vitamini takviyeleri direkt olarak ya da su ile karıştırılarak alınır.

Katı formdaki C vitamini takviyeleri; suyla beraber yutularak alınır.

Toz formundaki C vitaminleri ise su ile karıştırılarak tüketilir.

Ayrıca bazı içeceklerin içine ekleyerek tüketmek de mümkündür.

Isıya ve ışığa duyarlı olabildiği için C vitamini takviyelerini serin ve karanlık bir yerde saklamanızı öneririz.

C Vitamini Nelerde Var?

 turunçgiller, çilek, patates, domates, kırmızı biber, lahana, Brüksel lahanası, brokoli ve ıspanak gibi sebze ve meyvelerde vardır .

Vitamin C Ne Zaman Alınır ?

Yiyeceklerle birlikte askorbik asit  takviyesi almak,

yüksek asidin neden olabileceği potansiyel bulantı ve karın ağrısı gibi bazı etkilerin azaltılmasına yardımcı olsa da C vitamini takviyelerini günün herhangi bir saatinde, tok ya da aç karnına alınır.

Ancak vücut tarafından daha hızlı emilmesini isteyenler sabah aç karnına almayı tercih edebilir.citrus meyvelerden elde edilmiştir

Vitain C Askorbik Asit
Ana Sayfa

Gramaj

1000g, 125g, 250g, 350g, 500g